Atskats uz 2018. gada sezonu (ar daudz bildēm)

23. septembrī noslēdzām vasaras sacensību sezonu ar kausu kopvērtējumā. Nikola Marčenkova ar Džoniju piecu vasaras posmu ietvaros ieguva 3. vietu. Otru kausu šis pats duets ieguva „Jauno jātnieku skolas” rīkotajā turnīrā, kur trīs posmu ietvaros ieguva 3. godalgoto vietu.

Šī vasara mums bija piedzīvojumu pilna. Sacensību bija daudz, reizēm pat abas brīvdienas bijām sacensībās – vienu dienu vienā sacensību vietā, bet nākamajā dienā jau citur. Īpaši šajā sezonā izcēlās mūsu poniju komanda, no visām sacensībām atvedot godalgas. Esam priecīgi, ka beidzot izkāpām no savas komforta zonas un ļāvāmies jauniem izaicinājumiem – startējot maršrutos ar augstākiem šķēršļiem, kā arī piedalījāmies Latvijas Republikas Nacionālajā čempionātā.

NikolaDancing Grace

Poniju komandu šajā sezonā turpināja pārstāvēt Evelīna Ģeidāne ar Jotu, Alise Niedre ar Kursu, Nikola Marčenkova ar ponijiem Džonijs, Kursa un Dancing Grace.

Pirmajā LJF posmā Evelīnai ar Jotu 60 cm maršrutā 4. vieta, bet Nikolai ar Kursu 5. vieta. Maršrutā ar 70 cm augstiem šķēršļiem – Nikolai Marčenkovai ar Dancing Grace 4. vieta.  80 cm maršrutā – Nikolai ar Dancing Grace 6. vieta.

Otrajā LJF posmā Nikolai ar Džoniju 3. vieta 60 cm maršrutā , bet Alisei ar Kursu 5. vieta. 70 cm maršrutā = Nikolai ar Dancing Grace 3. vieta.

Trešajā LJF posmā Nikola ar Džoniju ieguva 3. vietu 60 cm maršrutā, šajā pašā maršrutā Alisei ar Kursu 5. vieta, Evelīnai ar Jotu 6. vieta. 70 cm maršrutā – Nikolai ar Dancing Grace 2. vieta un ar Džoniju 6. vieta.

Ceturtajā LJF posmā Alise ar Kursu ieguva 1. vietu 65 cm maršrutā, bet Evelīna ar Jotu ieguva 2. vietu. 75 cm maršrutā Nikola ar Dancing Grace ieguva 1. vietu. Maršrutā līdz 90 cm Nikola ar Dancing Grace ieguva 3. vietu.

Piektajā LJF posmā – 70 cm maršrutā Nikola ar Džoniju ieguva 2. vietu, bet Evelīna  ar Jotu 5. vietu. 75 cm maršrutā – Nikola ar Dancing Grace ieguva 1. vietu, bet ar Džoniju 6. vietu.

Kopvērtējumā Nikola Marčenkova ar Džoniju ieguva 3. vietu. Par paveikto esam ļoti priecīgi, jo Džonijam šī bija pirmā sacensību sezona un viņš pierādīja, ka spēj tikt galā arī ar 75 cm augstiem šķēršļiem, kaut pats ir tikai 115 cm augsts.  Sacensību laukumā ar katru nākamo posmu viņš arvien vairāk saprata, kas no viņa tiek gaidīts. Uz kopvērtējumu mēs pat necerējām, ņemot vērā, ka konkurence ir ļoti spēcīga un Džonijam pieredze ir ļoti maza. Protams, ka par rezultātu esam ļoti priecīgi, īpaši jau tāpēc, ka jau otro gadu pēc kārtas mūsu kluba sportiste spēj kopvērtējumā iekļūt labāko trijniekā.

Drostalu Kauss

25. augustā devāmies uz sacensībām Iecavas novadā, kuras jau tradicionāli organizēja sporta klubs „Drostalas”. Mūsu komandai šajās sacensībās pievienojās divas jaunas dalībnieces – ar Kursu vadības maršrutā startēja Kristīne Pfeifere, bet ar Jotu – 9-gadīgā Luīza Pimanova. Nākamajā sezonā abas sportistes plāno pievienoties mūsu sporta grupai, lai nu jau uz sacensībām dotos daudz biežāk.

Jauno Jātnieku Skolas turnīrs

Jauno Jātnieku Skolas rīkotajā turnīrā šogad vislabāk veicās Annai Sergejevai ar Dakāru un Nikolai Marčenkovai ar ponijiem Džonijs un Dancing Grace. Anna ar Dakāru I posmā 80 cm maršrutā ieguva augsto 2. vietu un otrajā posmā Annai ar Dakāru šajā pašā maršrutā 1. vieta.  Kā jau pierasts, šajā maršrutā dalībnieku skaits ir ap 100. Anna ar Dakāru ir iemācījusies maršrutu iziet mierīgi, bet saīsinot distances. Dakārai ir ļoti plats lēkis, kas ļauj uzrādīt maršrutā ļoti labu laiku.  

NikolaunDzonijs_kauss

Nikolai 2. posmā 65 cm maršrutā ar Dancing Grace 5. vieta. 70 cm maršrutā Nikola ar Dancing Grace ieguva 1. vietu.  3. posmā Nikolai ar Džoniju 70 cm maršrutā 4. vieta.

Jauno Jātnieku skolas turnīra KOPVĒRTĒJUMĀ  NIKOLAI AR DŽONIJU 3. VIETA.

‘Lielceri Future Jumping CUP 2018’

21. jūlijā piedalījāmies „Lielceri Future Jumping CUP 2018”. Šajās sacensībās maršrutā ar 100 cm augstiem šķēršļiem 1. vietu izcīnīja Patrīcija Rita Bembere ar zirgu Karme Helena. Patrīcija ir viena no mūsu spēcīgākajām sportistēm un duetā ar Karmi Helenu izdarīja labāko, ko šajā dienā varēja. Viņas UZVARĒJA! Patrīcija ar Karmi Helenu startē jau otro sezonu, pagājušajā gadā gan vairāk piedaloties iejādes sacensībās.

patricijaun KarmeHelena2

Treniņsacensības SIA ‘Princis’

21. oktobrī apmeklējām Treniņsacensības SIA „Princis”. Vislabāk šajās sacensībās veicās Elizabetei Griķei ar Romiku – 3. vieta 80 cm maršrutā. Komandu šajās sacensībās pārstāvēja Daniela Keita ar Karmi Helenu, Elizabete Griķe ar Romiku un Dahāru, Kristija Anna Kalniņa ar Avokado.

KeitaNikaun KarmeHelena

Sacensības sporta klubā ‘Audruvis’ (Lietuva)

Uz pirmajām starptautiskajām sacensībām ārpus Latvijas devāmies 22. septembrī. Sacensības norisinājās „Audruvis” sporta bāzē, Lietuvā. Komandu pārstrāvēja Anna Segejeva ar Dakāru, Nikola Marčenkova ar ponijiem Džonijs un Dancing Grace, kā arī Kristija Anna Kalniņa ar zirgu Avokado. Vislabāk šajās sacensībās veicās Annai ar Dakāru – 80 cm maršrutā mūsu duets IEGUVA 1. VIETU!

NikolaunAnnaAudruvis

„Helloween toure” – uz otrajām sacensībām devāmies 3. un 4. novembrī. Arī šīs sacensības norisinājās „Audruvis ” sporta bāzē. Komandu pārstrāvēja Anna Segejeva ar Dakāru, Nikola Marčenkova ar ponijiem Džonijs un Dancing Grace, kā arī Kristija Anna Kalniņa ar zirgu Avokado. Šajās sacensībās Nikolai ar Džoniju 4. vieta 60 cm maršrutā un ar Dancing Grace 2. vieta 60 cm maršrutā, un 4. vieta 80 cm maršrutā. Annai ar Dakāru 2. vieta 80 cm maršrutā.

Rudens sacensības Kleistu sporta bāzē

Rudens sacensības Kleistu sporta bāzē norisinājās 11. novembrī.  Uz sacensībām devās Evelīna Ģeidāne ar Jotu, Nikola Marčenkova ar Džoniju un Kristija Anna Kalniņa ar Avokado.  70/75 cm maršrutā Evelīna ar Jotu ieguva 6. godalgoto vietu. Kristija ar Avokado ieguva 4. godalgoto vietu 80 cm maršrutā. Pirmās grupas ponijiem maršruts bija īsts izaicinājums, jo Jota tik augststus maršrutus lec nelabprāt, savukārt Džonijam priekš pirmās sezonas šis maršruts tomēr vēl nav piemērots. Viņš spēj ar to tikt galā, bet pieredzes trūkums dara savu. Džonijs pats ir tikai 115 cm augsts. Lai nemocītu savu mazo cīnītāju, nolēmām šajā sezonā sacensības beigt. Ja ponijs atkal jutīsies labi, iespējams, apmeklēsim vēl vienas sacensības Lietuvā, bet pagaidām svarīgāk tomēr ir ļaut Džonijam atpūsties. 

 

Atstāj komentāru!